Wie ben ik

Mijn naam is Anneloes Fokkema, ik ben getrouwd en heb drie zoons. Vele jaren heb ik voor de klas gestaan. De eerste 16 jaar full-time en later part-time en als remedial teacher.

Een van onze kinderen had veel moeite met leren. Er werden allerlei testen afgenomen maar daar kwamen we niet verder mee. Na het lezen van een artikel over BSM-de Jong therapie zijn wij met onze zoon met deze therapie aan de slag gegaan. Al snel merkten wij verschil: het lezen kwam op gang en ook het rekenen en schrijven werden beter.

Nieuwsgierig geworden naar de achtergrond van deze methode ben ik in 1999 gestart met de opleiding tot BSM-De Jong therapeut. In 2002 behaalde ik het diploma en begon ik een praktijk. Vanaf die tijd zijn er vele kinderen bij mij geweest en de meesten daarvan zijn veel beter gaan lezen, schrijven, concentreren etc.,etc. Ik ben trots op deze kinderen èn hun ouders omdat zij zelf, door bijna iedere dag te oefenen, zoveel vooruitgang hebben geboekt.

Tevens heb ik de opleiding tot “ik leer anders” coach gevolgd. Het blijkt dat 5% van de basisschoolleerlingen beelddenkers zijn. Zij leren in beelden en niet in woorden. In het basisonderwijs lopen zij tegen veel moeilijkheden aan.

Door op een andere manier (in beelden) de lesstof aan te bieden kunnen zij veel beter lezen, rekenen, spellen, ordenen etc. Een “nieuwe”wereld gaat voor ze open.

Door mijn ruime onderwijservaring kan ik ook hulp bieden bij huiswerkproblemen.

Naast mijn werk als therapeut ben ik tevens docent aan de opleiding tot BSM-de Jong therapeut.

Voor meer info zie website: www.ibsm.nl

Als vrijwilligster, ambassadeur, van stichting CliniClowns Nederland, geef ik voorlichting op scholen en bedrijven en hoop op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het geven van afleiding en vertier aan zieke en gehandicapte kinderen.

 

Adres

  • Eiberlaan 20
    3871 TJ, Hoevelaken